Followers

Tuesday, October 26, 2010

22 :)

Alhamdulillah, tanggal 24 October 2010, genaplah umur saya yang ke-22 :)
Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang mendoakan :)

Tahun ni yang paling istimewa. Dapat hadiah yang sangatlah banyak. Dari hari guru bulan 5 - hari lahir bulan 10, hampir setiap hari, ada sahaja buah tangah dari anak-anak Al-Farabi :)




Antara sebahagian hadiah, yang lain tak sempat nak masukkan :)

Ini pula kad yang paling besar pernah saya terima. Manilakad terus! Siap ucapan 'Selamat Hari Raya Aidil Adha'

Manilad ke-2


Manilakad ke-3


Dan ini yang paling istimewa, hadiah dari anak murid kesayanganku :)

Terima kasih semua :)

Allahuyubarik fiikum daa'iman :)




Read More :D

Thursday, October 21, 2010

Islamic Voice (IV)


Kumpulan ini sangat berbakat.
Harmoni, itulah nama yang diberi semasa mereka bergiat aktif disekolah sekitar tahun 2005.


Kini,


Lagu: Ku Damba Cinta Illahi
Munsyeed: Islamic Voice (IV)
(Untuk mendengar lagu ni, tekan butang 'pause' dulu pada lagu Maher Zain dibawah sekali. Tq)




Kumpulan ini bertapak di Meru, Klang (sekampung dengan saya :)
Suara yang sangat mantap :)
Hayati Liriknya :)

Read More :D

Sunday, October 17, 2010

MZ in Media

Islam is lifestyle..


Insyaallah


saya baik..


sama-sama..

Read More :D

Saturday, October 16, 2010

Popular kerana Maher Zain?

Lama sungguh tak 'syok sendiri' dalam blog ni ;)

Kebelakangan ini hanya gambar yang menghiasi latar blog. Mungkin perasaan nak tulis zero, kosong!

Berbicara mengenai blog, alhamdulillah telah berjinak selama 1 tahun 10 bulan 1 minggu & 3 hari :)

Mengikut dari perspektif saya, gaya mereka yang memiliki blog adalah tersendiri~

Ada yang setiap detik update blog. Ada pula yang bersawang setahun lamanya.

Ada yang hanya suka letak gambar. Ada yang suka membebel 24 jam. Ada yang syok sendiri (macam saya!). Ada yang tak kesah. Ada yang memang menarik betul blog dia tapi tak sempat.

Kisah blog saya, akhir-akhir ni kepopularan blog meningkat secara mendadak! Disebalik kepopularan itu, terpalit sedikit (banyak sebenarnya) kekecewaan. Blog popular sebab Maher Zain!

19 Februari - masa tu saya masih bergelar pelajar UPM semester akhir. Niat meletak lirik lagu MZ dalam blog ni hanyalah untuk koleksi peribadi. Sejak itu, pengikut dan statistik pembaca makin bertambah. Yang sedihnya, mereka tak baca pun new posting blog saya, tapi hanya mampir dengan lirik lagu MZ yang saya letak dalam blog ini.

Kendatipun begitu, terima kasih yang teramat kepada mereka yang masih membaca celoteh saya ini. Lirik MZ tu harus dikongsi. Untuk manfaat bersama kan?

" Aiman tak kesah ;) "

Menyentuh tentang showcase MZ tempoh hari, alhamdulillah, sangat terkesan dihati. Walaupun dengan kepenatan beliau dengan jadual yang sangat padat di Malaysia, MZ terus berjuang menyampaikan lagu dakwahnya. Istimewa, 8 lagu kesemuanya ;)

************************************

Tahniah kepada mereka yang telah selamat berkonvo, khas dari saya :)


Read More :D

Monday, October 11, 2010

Konvokesyen Bacelor 2010 :)




Terima kasih atas doa kalian,

Alhamdulillah


Read More :D

Tuesday, October 05, 2010

Save The Soul's Schedule



*Alamanda ditukar kepada Maju Junction*

"Usai mendengar IKIM, MZ sangat merendah diri, selalu mengucap alhamdulillah :) "


Read More :D

Sunday, October 03, 2010

.: Tiket Maher Zain :.

MZ menemui anda dilokasi berikut:

1.Meet the fan di UIAM gombak 6 Oktober Hari Rabu
2.Meet the fan di The Curve Damansara, 9 Oktober hari Sabtu
3.Meet the Fan di Naju Junction, 10 Oktober hari Ahad
4.Showcase di MBSA Shah Alam 14 dan 15 Oktober


Alhamdulillah, saya telah mendapatkan tiket Konsert Maher Zain. Jumpa disana!

Read More :D

Saturday, October 02, 2010

Senyuman bahagia

Alhamdulillah, baru balik dari UPM, urusin jubah konvo dan sebagainya :)

Rabu ini raptai konvo & sabtu ini konvo! :)

Sekarang dalam proses nak cari kerja baru. Saya dah hantar resume pada SMK SKI dan Kolej PTPL.

Bonda kata, kalo nak jadi GSTT (Guru Sandaran Tidak Terlatih), mungkin bermula bulan 1/2 tahun depan. Kerja yang sekarang ni di SIF (Sekolah Islam Al-Farabi) Meru, hanya sampai bulan 11. Jadi bulan 12 dan 1 nak bayar kereta guna apa? Sesiapa yang tahu mana-mana kerja kosong, bagitahu saya yer. Moga pencarian saya bertemu noktah secepat mungkin. Doakan yer :) ameeeen~

Suka tengok gambar famili dibawah. Senyuman yang membahagiakan :)


Read More :D
Related Posts with Thumbnails