Followers

Friday, February 13, 2009

Amrullah (Baitul Maqdis)

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Salam kepada smua pengunjung setia blog ana yg dhoif ni..
dah lebih 2 weeks ana x posting ape2..bukan pe, minggu exam katakan. Alhamdulillah, ana juga berpeluang untuk menghadari program2 SAVE GAZA disekitar serdang, kajang n bangi.


Khaibar...Khaibar... Ya Yahud. Jaisy Muhammad... Saufa Ya'ud. Hancur..Hancur Wahai Yahudi...Tentera Muhammad.. Akan kembali...

Semasa menghadiri salah satu program yg btempat di stadium sek 15 bangi, ana cukup tertarik ngan lagu AMRULLAH by Muadz. Sungguh menaikkan semangatku untuk terus berjuang di jalan Allah swt. ALLAH AKBAR!

Title: Amrullah
Munsyeed: Muadz

لا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي
عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ
لِعَدُوِّهِمْ قَاهِرِينَ
لا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ
إِلَّا مَا أَصَابَهُمْ مِنْ لَأْوَاءَ حَتَّى يَأْتِيَهُمْ أَمْرُ اللَّهِ
وَهُمْ كَذَلِكَ
قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ
وَأَيْنَ هُمْ
قَالَ ‏ ‏بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ ‏ ‏وَأَكْنَافِ ‏ ‏بَيْتِ الْمَقْدِسِ

Maksud hadis:

Akan sentiasa ada wujud sekumpulan dari umatku yang terus menegakkan kebenaran dan tegas mendepani musuh. Tidak memudaratkan perjuangan mereka walau dipinggirkan dan dirintangi kesusahan kecuali ujian (Ilahi) sehinggalah datang ketentuan Allah. Mereka akan tetap sedemikian.

Sahabat bertanya “Di mana mereka itu?”
Baginda menjawab “Mereka berada di Baitul Maqdis dan di kawasan sekitarnya”

bingkisaNurani:
ISLAM tetap kan menang jua. ALLAH AKBAR !!!


8 comments:

  1. Semoga kelak..kita bisa menjadi bagian golongan ini..amiin...

    ReplyDelete
  2. Allahu akbar..ketandusan idea tak tau nak komen ape..

    ReplyDelete
  3. to Kang Aris: Insyaallah.. Ana juga mengidamkan utk mnjadi sebahagian dari golongan ni..

    ReplyDelete
  4. to Luqman: Berjuang fisabilillah. Truskan Istiqamah. Allah Akbar!

    ReplyDelete
  5. Israel is not a country, its an occupation, an ethnic cleansing, and a holocaust (betul ke eja ni?)...

    ReplyDelete
  6. holocaust- pengorbanan secara besar2ab..

    Israel mmg sbuah negara HARAM..

    Negara ni tidak wujud sama sekali..

    natikan pejuang ISLAM menentang mereka habis2an..

    adakah anda dan kite smua salah seorang pejuang tersebut?

    TEPUK DADA, TANYA IMAN..

    ReplyDelete
  7. erm jihad bukan sekadar pada semangat shj..tapi matlamat yg jelas, perancangan + pertimbangan yg teliti, perlaksanaan berlandaskan syarak. kalu nak berjaya dunia + akhirat, kena la berilmu. org yahudi berjaya sebab ade ilmu.
    Dah beratus tahun diorang rancang utk jatuhkan umat islam.
    Caranya sebagai pelajar, kita belajar n kumpul ilmu banyak2. Ni la jihad kite dlm bentuk "long term"..kesan jangka masa panjang.

    ReplyDelete
  8. na'am, betul tu..

    syukran atas pendapat luqman...

    sama2 lah kita berkongsi sedikit sebanyak ilmu yg kita ade

    moga bermanfaat :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails