Followers

Monday, March 09, 2009

Album Inteam Reunited + Peleket Kereta KTI

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



Lama benar den x jenguk blog sendiri. Rupa2nyer wireless yg ana guna skrang (Uspot UPM), die susah sket nak bukak blogspot, tapi website lain sume blh..pening den camni, susah la nak update blog..aiyya! jadi, kalo lame ana x update blog, faham2 la yer..tq

Ok, kita tinggalkan cita blog yg x sudah..

Alhamdulillah, Inteam terus mengorak langkah mereka dengan menghasilkan album kelapan mereka berjudul ALLAHU RABBI. Atas permintaan ramai, album istimewa ini turut menampilkan Suhaimi dan Hisyam yang merupakan anggota asal kumpulan Inteam. Terdapat 10 buah lagu yang pasti hits iaitu:

+ 01 Allahu Rabbi

+ 02 Hamzah Asadullah

+ 03 Hanya Takdir (dedikasi untuk Palestin)

+ 04 Dia Muhammad

+ 05 Kepastian

+ 06 Kemuliaan Al Quran

+ 07 Asy Syafie (duet bersama Ustaz Tahassan)

+ 08 Redha

+ 09 Asma Allah

+ 10 Kasih Sayang (duet bersama Ustaz Asri Rabbani)


Alhamdulillah, ana telah mendapatkannya. Bagi sahabat2 yg nak beli, antum blh beli di kedai2 ataupun secara on9. Untuk on9, layari www.inteam.com.my, dan disitu diterangkan secara detail.

Untuk Pelekat Kereta, Komuniti Teman Inteam (KTI) dengan kerjasama Inteam Records Sdn Bhd (IRSB) telah mengeluarkan produk terbaru Pelekat Kereta FREE PALESTINE. Kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan produk ini, boleh berhubung dengan saudara presiden KTI, Husaini (013-3005038). Harga bagi setiap pelekat kereta ini hanya RM10.00 sekeping.



bingkisaNurani:
Ana dah dapatkan album + pelekat
Nak tempah n beli kat ana pun blh :)


11 comments:

  1. woooo.........
    nak itot g kunset sazah...
    DEN NAK TIKET FREE BULEY?...

    HOHOHOHO...

    \(^0^)/

    ReplyDelete
  2. lagu dorg bleh download free tak?

    ReplyDelete
  3. to cahaya:

    jom la p dayah..bus disediakan taw dari upm..
    rugi kalo x p.. :o

    ReplyDelete
  4. to luqman:

    la, nape nak download plak? kite sokong lah industri nasyid kite ni dengan membeli barangan mereka..x gitu cahaya(dayah)? :)

    ReplyDelete
  5. nak beli tak mampu.skg ni pun kena berjimat cermat woo..

    ReplyDelete
  6. enta kumpul la duit..jimat2 sket..then, beli la satu..hu3..promote la plak :)

    ReplyDelete
  7. tul tu ustzh,
    tah luqman ni, mende ar.
    ada ke download..
    cane dak2 nasyid kite nak g maju n mampu wat album yg gempak2 kalo korang x support..??
    (den x download lgu dorang coz den x roti.. kih kih kih :)) )

    ReplyDelete
  8. cik hidayah,

    kite kne faham kondisi die..

    apepun, luqman leh kumpul duit sket2..

    album ni mmg manthop bangat..

    rugi sape yg x memilikinye..

    ReplyDelete
  9. weh spe2 ada lirik lagu asy-syafie tak?
    aku suka lagu tu... paling best dalam album ni..
    lagu paling tak best lagu slow cam redha, hanya takdir dengan kepastian... sampai melentok aku...
    lagu second best lagu 'dia muhammad'.
    weh spe ada lirik lagu asy-syafie bleh emel aku ek!

    tq r kat korang ni

    ReplyDelete
  10. ASY SYAFIE

    أَبْدَىٰ ﭐﻹِِلَـٰٰـهُ مَقَامَهُ ﭐلْمَحْمُودَا
    ﺇِلَيْهِ تُنْسَبُ ﭐلْبُطُونُ ﭐلْقُرَشِيِّةُ

    الشَّافِعِى وَالْمُصْطَفَىٰ جَدُّهُ
    أَسْرَارُ بَيْنَ ﭐلْوَرَىٰ ظَاهِرُ

    كَمْ مِنْ كَرَامَاتٍ قَدْ بَدَا
    وَكَمْ مَقَامَاتٍ قَدِ ﭐنْجَلَىٰ
    يَا مَنْ لَه فِى ﭐلْكَونِ مِنْ حَاجَةٍ
    فَيَا لَهُ مِنْ دَعْوَةٍ وَافرَةٍ

    يَمُلَأُ ﭐلدُّنْيَا...
    عِلْمًا عِرْفَانًا...
    ﭐكْتَشَفَ بِهِ ﭐلنُّورُ
    حَصِّلِ ﭐلجِْدَّا حَصِّلِ ﭐلْهٰنَا

    TERJEMAHAN LIRIK

    Allah menzahirkan kedudukannya yang ( tinggi ) terpuji,
    Dinisbahkannya kepada bangsa Arab Quraisy.

    Imam Syafie dan Nabi Muhammad s.a.w. datuknya (salasilah keturunannya daripada Rasulullah s.a.w. ),
    Terdapat rahsia-rahsia di antara yang tersirat dan tersurat.

    Berapa banyak kemuliaan yang telah nyata,
    Dan berapa banyak kedudukan ( terpuji ) yang telah jelas.

    Wahai tuhan yang mencipta alam..( kami ) memohon hajat,
    Dengan doa yang banyak dipinta,kurniakanlah kami keberkatannya.

    Memenuhi dunia dengan ilmu,seorang alim arab Quraisy,
    Tersingkap dengannya cahaya ( keberkatan ilmunya ),
    Kurniakanlah kemuliaan anugerahilah kebahagiaan.

    Lagu : Belle(Inteam Records)
    Lirik : Ust. Tahassan(Inteam Records)
    Hakcipta : Inteam Records
    Penerbit : Frizdan
    Susunan Muzik : Belle
    Perkusi : Ijan ASK

    ReplyDelete
  11. as salam. pelekat kereta palestine ni ada lagi tak?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails