Followers

Monday, March 02, 2009

I, Me & Myself :)

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Syukran 'ala kulli buat smua pengunjung bingkisaNurani.blogspot yang sokmo singgah kat teratak ana yg dhoif ni..sebelum tu, ana nk mintak maaf lah kalo kurang posting kat blog ni dek keterbatasan masa (nadirah ni, ader jer alasan die..)


Syukran juga wat sume yg jadi followers n tidak jemu2 bagi comment kat setiap topic yg ade..terharu den..afwan atas segala kekurangan..rupa2nye, blog ana ni ade 2 version..1, version yg manthop (perasan la tu..). Version ni, background kanan, kiri, tengah sume kaler unggu n sume tulisan nampak dari kepala blog hingga kaki nyer (kui3) 2, Version yg kedua, (adoi, ni yg den lemah ni..) version ni buruk sekali rupe nyer..Disebelah kanan n kiri blog, background nyer kaler PUTIH tapi kat tengah2 blog kaler unggu..n ade certain tulisan x nampak..nape la jadi gini..confiuz btuii..jadi, kepada mereka2 yg tgk blog ni cam pelik jer, itu sume masalah tenet or template blog yg sedikit pening. 'Asif jiddan kalo antum rase blog ni kureng dek background yg sakit sket. Adoi, macam2 nadirah ni..

Ok, kite tinggalkan cerita BLOG yang sememangnyer pening kalo nak pk..kite cite bende lain naa..Erm, sejak 2 menjak ni, ana rase masa begitu cepat berlalu..nape yer? nak kata ana bz, x la bz pun..bukan nye MPP (aritu ade akak suh ana jd, tp dah terlewat cz dah tutup pencalonan, maaf la yer kak..), ataupun orang kuat kolej or Univ..bukan per, ana bz coz banyak program pagi petang siang malam..g sana sini..ade je aktiviti tanpa dirancang..pastu, terpaksa la den nek motor cz nak bergerak..skrang ni dah pandai nek motor tapi bonceng jerk la..aritu siap kne tegur lagi.."aik, ustazah pun nek motor ker" kui3...malu den org cakap camtu..ape2 jer la yer :)

Perjalanan di UPM..mmg banyak btul cabaran..tapi sume tu lumrah kehidupan..NADIRAH mesti kuat! itu lah suara hati ana..nak x nak, diriku mesti meneruskan kehidupan walau apepun terjadi..U can do it if u belive u can..insyaallah..Innallah ha ma'ana..dan alhamdulillah, ade juga yg menggembirakan..terlalu banyak sebenarnyer..alhamdulillah..syukur ya allah..

Alhamdulillah juga, aritu sempak gak balik umah..umah hampir 90% dah complete..syukur pada ALLAH, tidak putus2 memberi rezki pada usrati..windu gak pada anak sedara ku yg sgt2 la nakal..penat den nak jaga nyer..lagi2 wafa'..ha3..die la ketua kepada anak2 sedara ku yg len..dasyat benar..tapi, sabar jer la.."makcik, wafa' nak g taman mainan" tu jer la yg die pandai..then, ana pun bawak la depa g playground..ana pun main skali..kurus den..kwang2..kui3..adoi..

anak korea mane ni..kui3..wafa' mase umur setahun kot

Pasal konsert MANIS V, alhamdulillah, banyak gak sahabat2 yg nak tiket..den x tampal poster n edar flyers lagi..terharu den..tq2..tiket masih lagi dijual..sape cepat die dapat :)

Dalam bergembira juga, jangan lupe sahabat2 kite di luar sana. Ana menyeru sahabat2 sekelian untuk meneruskan boikot ISRAEL laknatullah n sekutunyer..SAVE GAZA! Khaibar2 ya yahud!!!


Tilte:Hayya Bil Jihad
Munsyeed: Brothers

هَيَّا بِا لْجِهَادِ

الى الأ مام يا أمة الإسلام
يارب انصردين الإسلام
على ألأ عا دىجملى يإكمال
ياإخوانى المسلمين هيا للقتال
اذكرالرحمن اذكرالرحيم
على الأ عا دى جملى بإكمال

هيايارجال هيّا بالجهاد
هيايارجال هيّا بالكفاح

عيش عزيزا أومت شهيدا
ولاتبالى للعدو... ولاتبالىللعدو
الله اكبر... الله اكبر... الله اكبر... هيّا بالجهاد

Ana permisi dulu...2 be continue.. :)

Tusbihu 'ala khair
Wa antum min ahlihi :)

Salamun salam :)

bingkisaNurani: Banyak btuii cita makcik ira ni..sabo jerk la


16 comments:

  1. Salam..wah..lama tak posting..hehe..
    Eh, wafa' tu ada darah campuran ke???
    Btul la mcm org korea..=p

    ReplyDelete
  2. bagus ar kalu bz..kalu tak bz pun buat2 la bz (mcm ana). lamer gak tggu posting yg terbaru..puas baca semua blog yg ana follow..

    ReplyDelete
  3. to Azym: wafa' tu x de campuran cuma ummi die putih n mata cam cina2 sket..tapi tu dulu la.kalo orang tgk skrang, lain muka ummi die ngan anak die..

    ReplyDelete
  4. to luqman: maaf la ana dah lama x posting..bz manjang..kui3..syukran sokmo ziarah blog ana

    ReplyDelete
  5. mmg best baca blog org lain..bleh baca opinion org lain, dpt blajar bnda yg baru, dpt berkongsi pendapat lg2 bg org yg pendiam cam ana.

    ReplyDelete
  6. na'am..

    moga ape yg bermanfaat dpt dikongsi bersama..

    'asif jiddan blog ana ni biaser2 jer..

    ReplyDelete
  7. huhuhu...
    sazah nek motor sape yg kene tgur tu?
    rasa macam berada d tmpat kejadian je...
    kui3...
    :?

    ReplyDelete
  8. to cahaya a.k.a dayah:

    ntah la..sape la yg tegur ana tu..sebok jer..kui :f

    petang ni g kelas arab, kite nek lagi motor naa..ta[i dayah la bawak..ha3

    tapi kite muslimah, nek moto ala2 muslimah la..

    x kan nak jadi minah rempit lak..

    :D :) :D :)

    ReplyDelete
  9. hohoho...
    na'am2..

    cane ye nak nek motor ala2 muslimah...

    hohoho...

    ustazah tolong ajarkan la..

    x pon, mane2 ust yg sukerela meh ar ajarkan muslimah2 ni nek motor cara muslimah...

    hik hik hik...

    gurau je....
    :p

    ReplyDelete
  10. naik moto cara muslimah?

    maksudnyer, kne jaga adab sopan, tutup aurat n peribadi as a muslimah..x gitu ustzh? ;);)

    ReplyDelete
  11. ye ek...
    hehe...

    xpo2 eden torai..

    hoho... ^O^

    ReplyDelete
  12. ala, dayah kan mmg sopan santun..boleh punyer :)

    ReplyDelete
  13. cakap pasal bonceng moto ni teringt plak ringtone housemate ana. bunyi nyer camni
    "abang, adik nak tumpang skali boleh?..tak boleh tak boleh!!abang kan tengah race ni,abang mat rempit sejatiiiiiii (suara turun naik).."
    kelakar plak bunyi nyer..

    ReplyDelete
  14. HUUUU... :x

    DAYAH SOPAN..???

    BRITE HANGAT NI..

    KEHKEHKEH...

    :))

    ReplyDelete
  15. to luqman:

    cakap ngan housemate enta, tuka ringtone la..pelik benar bunyi nyer..hu3

    ReplyDelete
  16. to dayah:

    la makcik sorang ni..

    kite kan nak capai muslimah sejati..insyaallah

    nape pelik plak.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails