Followers

Friday, January 02, 2009

Sepintas Lalu

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Bismillahirrahmanirrahim. Salam wbt :)
Alhamdulillah, sedaq x sedar, kite dah masuk tahun baru iaitu 2.0.0.9! Adakah kita berpuas hati dengan segala amalan dan tindakan kita selama ini? tepuk dada, tanye 'IMAN'(T_T). Moge diri kite lebih manthop dari yg sebelumnye. Org yg bijak tidak akn masuk dalam lubang yg sama! Sama2 renungkan :)Ok, Kat sini ana nak cita la sket, perjalanan ana b4 masuk tahun baru ni..


27/12. B4 lek UPM, ana sempat g Johor ngan sahabat2 FEZ (Far East Zone) untuk meraikan walimah sahabat kami iaitu saudara Fuzaimi. Alfun mabruk! Moge bahagia hingga jannah wif k.jannah :)
Bile pk balik, mcm2 prasaan ade. Dari pegi hinggalah slamat sampai smula di KL. Ada penat, gembira, sedeh, ceria, tension n len2..sabar jer la yer :)

28/12. Ingat nak lek UPM haritu, tp dah lewat cz kami sampai malam kat Kajang. Ana tdoq kat uma k.rosma.

29/12 kami menyambut awal muharam di PICC. Alfun mabruk buat tokoh Maal Hijral tahun ni. Mmg manthop org nye.

Sblah tengahari tu, bru ana melangkah kaki ke Univ tercinta..ha3..tapi ana sendiri confius, knape hati ni berat sangat nak lek UPM, mungkin kerna diriku bakal meninggalkan bonda tercinta dirumah. Diriku masih punya kewajipan disini. Sekejap jer dh masuk sem 4! Tahun 2010 bulan 4, tamat lah pengajian ana kat Univ yg terkenal ngan gelaran Univ Pertanian suatu ketika dulu..erm, syukran jiddan ala kulli hal kepada sahabat2 FEZ cz hantaq ana lek UPM aritu..terharu bangat. Mereka bagaikan family ana :)

pastu, petang tu gak, depa cakap ustaz Nabil FE (kumpulan Far East) ajak g uma die. Kbetulan ana bru je abes kemas bilik. Walaupun penat x ilang ag, ana join la gak. Malam tu plak depa ajak makan satay. Ana makan 3 cucuk jer. Ikutkan hati nk makan 1 cucuk jerk! kui2..Nk wat camne, sejak akhir2 ni, den x slera nak makan. Nasi pun makan sekali shari. Macam2.. :)

30/12 pulak. Hu3..suatu hari yg baru buat diriku. Harini first class! start kol 10am. Subjek MTH 3501. Analisis Berangka kalo x silap. Masih dlm mood cuti ketika tu.

31/12. Hari terakhir b4 masuk New Year! after abes klas petang tu, ana bsiap2 utk g Masjid Syakirin, KLCC ngan shbt2 FEZ once again. Actually, dh 2 tahun brturut2 kami g sana. Best forum kat sana! serius, ana enjoy sangat. Penceramah nye x asing lagi iaitu Ustaz Fauzi (Al-Kuliyah) n Ustaz Syeikh Ismail Hasyim. Kumpulan Saffone n Ideal memeriahkan lagi pada ambang tahun baru tu. Keadaan disekeliling masjid cukup menyedihkan :( couple2 ajnabi bersepah.. sakit mata, hati n prasaan. Macam2 dunia skrang ni. Camni ker kite syukuri pertambahan umur yg diberi tuhan? Sekali lagi, TEPUK DADA TANYA IMAN.

1/1. Sudah bermulanye tahun baru. Umurku juga meninggkat. Tiada lagi angka 1 didepan dan jua 9 dibelakang. Juga bukan 2 didepan dan 0 dibelakang. ha3..mesti antum pening kan. abaikan jer la tu. Hari tu jugak ana de 2 meting. Petang tu, ana de majlil tahlil di umah m.long d PJ sempena mengingati pemergian p.ngah ana pd 22 nov lepas. Alfatihah.

2/1. Harini klas berjalan sntiasa biasa. Ana n sahabatku nana, seperti biase melangkah untuk meneruskan jihad kami di UPM ni. Sebut pasal nana ni, die ni bz sokmo. Kalah ana yg mmg terkenal ngan kebizian yg tersendiri. Kui3..


Esok plak ade program ngan PMI n lusa de meting krohanian kolej 12. Smoge ALLAH swt merahmati perjuangan ana di bumi yg fana ini. Ilal liqa'. TaQaballahu minni wa minkum. Ws wbt :)

bingkisaNurani:
camni la life ana as a student..bukannye bz sgt, org len 10x ganda bz! (afwan jiddan, byk sgt ayat2 SKEMA..ha3)


6 comments:

  1. Amboiii...bukan main lagi Cik Ira kita ni sibuk manjang ekkk....moga najah dlm apa jua yg dilakukan...

    ReplyDelete
  2. syukran jiddan ijat..
    doakan ana moge sokmo istiQamah dijalanNya..
    taQaballahuminni wa minka

    ReplyDelete
  3. Bersyukur la dpt rasa campus life camner. Ana kat UTeM ni terpaksa sewa umah. Tambah lagi transportation jd major problem lagi2 kalu nak jmpe lect bincang final yr prject. Pergh, t'pksa redah tnpa lesen..skg ni pun t'pkse extend 1 sem, jd have 2 take desperate measures..di mana ade kemahuan, di situ ade jalan..nak seribu daya, tak nak seribu dalih...dan macam2 lagi..

    ReplyDelete
  4. biase la tu..
    ni lah ujian yg ALLAH beri kat kite..
    coz allah tahu, kite smua mampu hadapi nye..

    la yukallifullah hu nafsan illa us'aha :)

    ReplyDelete
  5. betul tu..yg penting sentiasa positif dlm ape jua kesulitan.. He gives what's best for us. 4 taun kat sini tau2 UTeM is not so bad after all..

    ReplyDelete
  6. moga najjah sokmo in everything..insyaallah..

    x kesah la kite dicampak kemana sekalipun, jadilah kite macam pulau..bermanfaat kepada org len insyaallah..

    ilmu yg diperolehi, diamal n berbakti kpd org lain :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails